Formandsberetning 2017

FORMANDSBERETNING KIK FODBOLD 2017


2017 har været et ganske godt år imod udviklingen af KIK fodbold. Specielt hvis vi kigger på ungdommen og antallet af nye ungdomsmedlemmer samt årgange.
Det var også et år der bød på fornyelse af måden hvorpå vi tænkte ungdomsafslutning og gade/vejstævnet.
Nye frivillige trænere samt forældre har budt sig ind til kioskarbejdet, så det giver en større mulighed for fremtiden, og at det ikke er de samme 5 personer der driver den i tykt og tyndt.

Vi har nu i et helt år kørt med, at Andreas G ugentligt kridter kampbanen op med stor succes. Det har givet en ny udgift til vores regnskab, men en der er givet godt ud, da det aflaster vores frivillige trænere en hel del.

Senior har været præget af samme problemstilling som der har været igennem flere sæsoner nu, nemlig problemstillingen omkring manglende betaling af kontingent, som vi forventer vil komme på plads i og fra 2018 grundet en anden tålmodighed og plan fra udvalgets side.
Den positive side af senior – ud over god fodbold og resultater - er at der er flere der kommer til træning omkring 1. holdet og deraf ser vi fremtiden lys for dette hold.

Vores helt store udfordring i 2017 har været antallet af indbrud hen over sommeren, hvor vi desværre blev berørt flere gange med en del omkostninger til følge. Samt en del ekstra arbejde for personerne omkring klubhuset og kantinen med Formand for KIK Nina Nyboe i spidsen. Stor tak til alle der gav den kæmpe indsats som det desværre krævede. Det var også grunden til at vi investerede i et alarmsystem fra Verisure. Hvilket har betydet at alle indbrud stoppede.

I løbet af året har vi fået nyt og kraftigere hegn foran klubhuset.
Vi investerede i 2 nye bærbare højttalere inkl. mikrofon til fremtidige arrangementer.

Vores informationsniveau er vedholdt højt via månedlige månedsbreve fra Formand.
I år optimerer vi denne proces med at genindføre 2 årlige trænermøder.

Økonomisk ser fremtiden lys for KIK fodbold – set fra min stol af. Det er der flere grunde til bla. flere og flere ungdomsmedlemmer, et stærkt fodboldudvalg samt alt det der vil ske i 2018.
Deraf skal vi have flere sponsorer til klubben, da vi bliver mere spændende at være en del af.
Samt at der er et stort potentiale i flere medlemmer og de nye træningsdragter for 2018.

Vi har styr på omkostningerne og økonomien.
Vores fokus skal derfor ligge på markedsføring i medier (ud over FB) af kampe i klubben og klubben generelt samt optimeret fokus på større omsætning i boden/kantinen, yderligere tilgang af medlemmer på alle niveauer og årgange. Og generel udvikling af KIK fodbold som samlingspunkt.

Ser vi generelt i brudstykker året 2017, er det som følger:

* Vi startede 2017 (fra d. 3.-5. marts) med at afholde skrotspecialist cup for 18. gang i træk.
Igen et stort tilløbsstykke der krævede en del af mange frivillige mennesker i og omkring klubben, for at det kunne blive den succes som det igen blev. Vi var lidt færre hold i år end sidste år – men det tillægger vi en del af forklaringen på, at det blev afholdt i samme weekend som final indoor i DBU regi i Roskilde Hallerne.
Igen et stævne med god fodbold, masser af humør, godt salg i kantinen samt at vi fik udleveret ca. 560 pokaler.

* Vores ungdomsafslutning blev nytænkt og splitte fra gade/vejstævnet.
Vi valgte at droppe telt og klubhus og i stedet for rykkede vi over i Hallen og brugte banerne der om formiddagen og hallen til arrangementet om aftenen.
Det betød at vi afholdte afslutningen over en hel lørdag d. 17. Juni - med stævne om formiddagen med deltagelse af 92 voksne & børn fra klubben og deres familier. Med præmieoverrækkelse om aftenen i Hallen. Ved samme lejlighed var vi samlet 122 personer en stor fremgang i fht. 2016 – hvor alle ungdomsårgangenes trænere præmierede årets spiller, -talent samt -udvikling.
Og hvor vi fik sagt tak for et stort arbejde til at de frivillige trænere.

* I augustmåned afholdte vi de første tur i Tivoli med det nye bandehold – turen var oprindeligt planlagt til maj måned, men blev rykket grundet trænernes tid. Det blev til en super oplevelse for alle 10 der var med.
Så stor at vi gentager succes’en igen i år. Da det frigiver tid fra og ressourcer til trænerne

* Vi afholdte gade/vej stævnet i et mindre set-up end forudgående år - i september måned. Det var med stor succes, til trods for, at vi fik lagt det på en lørdag med konkurrence fra flere store sommerfester samt Køge festuge. Vi var ikke så mange hold, men der blev spillet god fodbold, hygget, skudt efter huller i træpladen (stort tilløbsstykke igen) og alle var godt underholdte.
Vi droppede telt og brugte klubhuset i stedet for. Der var ca. 60 personer til spisning af helstegt pattegris samt pølser og musik fra vores nyindkøbte højttalere. Stor succes – også hvis vi ser på økonomien.

* I november afholdte vi vores årlige julefrokost for alle de frivillige omkring klubben inkl. æresmedlemmer samt ægtefæller og kærester.
Vi var hele 25 personer i år – hvilket må betegnes som en stor succes. Her fik vi hygget os, spist og drukket en masse. Alene en hyldest til alle dem der gør et stort frivilligt arbejde henover hele året.

* I december afholdte vi 1 DBU stævne med stor succes – vi ansøger om min. 2 i år.
Selv om det var i en for klubben stor julefrokostweekend, kom vi i mål med et godt stævne som vi kan være rigtigt stolte af. Det var også her at der bød sig en del ”nye” ansigter til som også kan bruges i det kommende år som frivillig hjælp.

Set i hold/årganges perspektiv, havde vi følgende oplevelser i 2017:

Årgang U05/U06:
Startede op efter sommerferien. Det var 1. holdstræner træner Michael, der tog den tjans og har efter juleferien overgivet det til Andres G. De er først nu i gang med stævner, hvor det efter sigende går rigtigt godt.
Det er god årgang der går godt.

Årgang U07/U08:
Her har der været en del udfordringer med trænere, men en forhåbentlig permanent løsning er fundet nu i de to nytilkomne trænere – Christina og Kasper med holdleder Rikke i spidsen.
De har spillet en del stævner både udendørs og indendørs med en masse god fodbold og resultater til følge.
Her går det rigtigt godt – og nye spillere kommer hele tiden til.

Årgang U09:
Trænes af Simon B. De har også spillet en masse 5-mands udendørsstævner samt nu indendørs.
Der bliver gået til den på dette hold, med en masse fight, humør og god fodbold til følge.
Det er også et hold i fremgang og et hold der går rigtigt godt.

Årgang U10:
Trænes af Kenneth. Som de andre hold – et hold i fremgang med mange medlemmer (burde nok være 2 trænere på dette hold) Kenneth holder styr på holdet med stram styring og en masse humør og god fodbold. Der er masser af fremtidigt spiller potentiale i dette hold også. Spørgsmålet er, skal de spille 9 mands i år.
Et hold der som sagt går rigtigt godt og med god tilgang af spillere.

Årgang U11:
Trænes af Thomas med assistenttræner Noah (U14). De gør en kæmpe indsats for at holde dette hold sammen. De fik desværre ikke spillet særligt meget udendørs da der ikke var særligt mange hold i denne årrække tilmeldt 5-mands stævner på Sjælland. De har til gengæld fundet melodien i de indendørs stævner der er.
En årgang med stort spiller potentiale, med nogle dygtige drenge. Desværre har vi oplevet en del spiller afgang på dette hold hvilket gør at fremtiden ser svær ud.
Et hold med udfordringer på medlemssiden.

Årgang U13/U14/U15:
Trænes af Simon K & Mikkel. Stadigvæk 3 hold der er slået sammen til et, da vi desværre ikke har spillere nok til at have 3 fulde årgange. Det er et hold der kæmper bravt, med god fodbold og nerve.
De begyndte at spille U14 11 mands fodbold i år. En ny størrelse for drengene og de 2 piger, men de har gjort det over al forventning og blev nr. 2 i rækken i efteråret.
Ved indendørsstævnerne under DBU (final indoor) har begge hold (de blev delt op i 2 hold) spillet sig til finale stævnet til marts. Den ene med nød og næppe – det andet helt suverænt, hvilket betyder at de er seedet i b rækken – HELD OG LYKKE drenge og piger.
Generelt en god årgang – vi kunne dog godt tænke os lidt mere tilgang da det er snævert.
Men ellers et hold der går godt.

Senior S6:
Vores 2. hold, der trænes af Michael S, havde en jævn efterårssæson og lå på en af de nederste pladser i rækken. Det var der mange grunde til, den største var muligheden for at kunne stille hold hver weekend.
Et hold der er drevet af ildsjælen Michael samt en masse ikke normalt spillende spillere i klubben.

Senior S4:
Vores 1. hold, der trænes af Michael H, Sluttede sæsonen af med lige, at sikre sig forblivelse i S4 i sidste spillerunde – super spændende!
De ligger pt. på en 7. plads i S4 efter efterårssæsonen med 13 point. 8 point til oprykning og 9 point fra nedrykning. Så de ligger lunt i midterfeltet.
Vi oplever her at der kommer flere og flere til træning, så denne årgang tegner også rigtigt lovende for de kommende år og sæsoner for KIK fodbold.

Jeg ser frem til et spændende 2018 der blandt andet byder på, ungdomsafslutning a la 2017, DBU fodboldskole, Nye træningsdragter til medlemmerne, gadevej stævnet i samarbejde med borger & håndværkerforeningen (afholdes samme dag), forhåbentligt min. 2 indendørs DBU stævner samt andre arrangementer.

Alt i alt dejligt at, vi har fået vendt medlemstilbagegangen der var for et par år siden, fået nytænkt en masse til gavn for vores medlemmer og personerne i og omkring klubben samt fået en optimeret tro på KIK fodbold som den mest motiverede og nytænkende fodboldklub i området.

Hilsen

René Højer Breck
Formand Karise Fodbold